• Facebook
  • Twitter

NYTKIS ry:n kevätkokouksen julkilausuma

Vaadimme naisia kuntien ja maakuntien johtopaikoille

julkaisuvapaa 28.4.2017

Kuntavaaleissa valittiin ennätysmäärä naisia kunnanvaltuustoihin: naisten osuus valtuutetuista on nyt 39%. Kun edellisissä kuntavaaleissa vuonna 2012 naisten osuudessa (36.2 %) tuli lasku edellisiin kuntavaaleihin nähden (36.7% vuonna 2008), nyt kehityksen kulku on saatu korjattua tasa-arvoisempaan suuntaan. Monissa kunnissa naiset olivat myös nyt kärjessä äänisaaliillaan.

Muutosta on edistänyt se, että vuonna 2017 naisten osuus kasvoi kuntavaalien ehdokkaissa 39.9 prosenttiin.

Naisjärjestöt vaativat, että naisten kuntavaalimenestys toteutuu myös kunnanhallitusten, valtuustojen, lautakuntien sekä ylikunnallisten elimien johtopaikoissa. Maakunta- ja soteuudistus on historiallisen suuri muutos hallinnossa ja palvelujen järjestämisessä. Se merkitsee myös suurta naisten työelämän mullistusta, koska yli 90 % kuntien sote-henkilöstöstä on naisia.

Nyt tarvitaan vahvaa naisten näkökulmaa mukaan päätöksentekoon.


Lisätietoja: Johanna Pakkanen, p. 050 469 6242, johanna.pakkanen@nytkis.org


Naisjärjestöt Yhteistyössä - Kvinnoorganisationer i Samarbete NYTKIS ry on kattojärjestö, johon kuuluvat Kokoomuksen Naisten Liitto ry, Kristillisdemokraattiset Naiset ry, Naisasialiitto Unioni ry, Naisjärjestöjen Keskusliitto ry, Perussuomalaiset Naiset ry, Sosialidemokraattiset Naiset, Sukupuolentutkimuksen seura ry, Suomen Keskustanaiset ry, Svenska Kvinnoförbundet r.f, Vasemmistonaiset ja Vihreät Naiset ry.

 

Siirry sivun alkuun