• Facebook
  • Twitter

Hämeen NYTKIS


YHTEYSTIEDOT

Päivitetään myöhemmin


TIEDOTE 13.9.2010
POLIITTISET NAISJÄRJESTÖT SYNNYTTIVÄT NYTKIS HÄMEEN

Lahteen kokoontuneet poliittisten naisjärjestöjen vaikuttajanaiset synnyttivät Hämeeseen alueellisen NYTKIS-toimikunnan. NYTKIS Hämeen toiminta-alueena on koko Hämeen vaalipiiri.

NYTKIS Hämeen puheenjohtajaksi valittiin hämeenlinnalainen Ritva Oinonen (vas.) ja varapuheenjohtajaksi Vuokko Kautto (vas.) Lahdesta. Tiedottajana toimii riihimäkeläinen Arja Tylli (vas.) ja sihteerinä lahtelainen Merike Ertoila (kok.)

NYTKIS Häme järjestää eri puolella Hämettä 25. marraskuuta Valoa, ei väkivaltaa -tapahtumia. Kaikkien puolueiden naiskansanedustajaehdokkaat kutsutaan valtaa ja vallankäytön tekniikoita pohtivaan seminaariin.

Valtakunnallisen NYTKIS ry:n puheenjohtajavuorossa on vuonna 2010 Vasemmistonaiset. Ensi vuonna vetovastuuseen astuu Kokoomusnaiset. Naisjärjestöt Yhteistyössä - Kvinnoorganisationer i Samarbete NYTKIS ry on naisjärjestöjen kattojärjestö, johon kuuluvat eduskunnassa edustettuina olevien puolueiden naisjärjestöt sekä Naisasialiitto Unioni ry, Naisjärjestöjen Keskusliitto ry ja Suomen Naistutkimuksen Seura ry.

- Järjestö on syntynyt niin poliittisten kuin muidenkin naisjärjestöjen yhteistyötarpeesta. Sitä tarvitaan ottamaan kantaa, tiedottamaan, antamaan lausuntoja, seuraamaan tutkimusta ja yhdistämään naisten moninaista osaamista, jotta yhteiskunnallinen oikeudenmukaisuus ja todellinen sukupuolten välinen tasa-arvo voisivat Suomessa toteutua, toteaa NYTKIS ry:n järjestökoordinaattori Niina Sinkkonen.

NYTKISillä on alueellisia toimikuntia ympäri maata. Toimikunnat edistävät tasa-arvoa ja naisjärjestöjen yhteistyötä paikallisesti ja alueellisesti, edistävät eri puolueiden naisjärjestöjen yhteistyötä kuntapolitiikassa ja toteuttavat erilaisia tapahtumia ja tempauksia NYTKIS ry:n tai omasta aloitteestaan.

Siirry sivun alkuun